Cum ne salvăm lumea

17 oct. 2020
153 168 Vizionare

Fraților, au existat momente în istoria civilizației noastre în care dovezi științifice au lovit serios în modul în care înțelegeau oamenii lumea. După 1500 de ani de crezut că pământul stă fix pe loc și toate celelalte planete se învârt în jurul lui, Copernic demonstra că nu suntem buricul universului și planeta asta e doar una dintre celelalte care se învârt în jurul soarelui. Scandal maxim, biserica îl declară un eretic și ideile lui sunt interzise. 350 de ani mai târziu, într-o lume în care se acceptase că pământul e doar una dintre planete, Charles Darwin demonstrează că omul e doar unul dintre animale. Scandal maxim, biserica îl declară un eretic și oamenii în continuare refuză să accepte asemenea enormități, după cum se poate vedea pe alocuri și în comentariile de la ultimul clip cu Sfârșiturile Lumii. Când se întâmplă lucrurile astea, când dovezi științifice contrazic perspectiva dominantă asupra lumii, ai două opțiuni. Ori accepți știința și îți adaptezi perspectiva asupra lumii, ori refuzi dovezile și o ții într-una pe a ta. Noi astăzi ne găsim într-un asemenea punct Copernicos-Darwinian.

Cartea: www.books-express.ro/less-is-more/p/srnpg,9781785152498
Clipul despre obsolescența planificată: roworld.info/done/video/qJatpnW3hqt9fNo
Extra surse din carte:
www.theguardian.com/environment/2019/apr/01/butterfly-numbers-fall-by-84-in-netherlands-over-130-years-study
bit.ly/3dyoqMm
theconversation.com/climate-change-is-affecting-crop-yields-and-reducing-global-food-supplies-118897
goodlife.leeds.ac.uk/countries/#Romania
www.materialflows.net/
Susține conținutul: www.patreon.com/zaiafet
ZaiaShop: www.zaiashop.ro
Instagram: instagram.com/zaiafet/
Facebook: facebook.com/zaiafet
Mail: horia.sarghi@gmail.com
Aparatură Folosită:
Cameră: bit.ly/2CRMfNB
Obiectiv 1: bit.ly/2XroIwM
Obiectiv 2: bit.ly/2KvvJqM

Comentarii
 • si economia va creste in continuare dar raportandu-se la un numar mai mic al populatiei... adica sa ramana smekerii iar sarantocii sa dispara sau pur si simplu sa consume mai putin, adica sa fie si mai saraci...

  Dan SaghinDan SaghinAcum 4 ore
 • e comic sa spui ca fix jigodiile de politicieni ne vor salva planeta...

  Dan SaghinDan SaghinAcum 4 ore
 • Nu vreau să judec sau să jignesc, dar e amuzant şi umpic hipocritic cum acest video vorbeşte despre poluare, dar pentru ca el să fie văzut pe orice platformă are nevoie de energie de la combustibili fosili. Dar tot, foarte interesant şi bun video.

  David DraghiciDavid DraghiciAcum 8 ore
 • Stiinta si religia ,desii diferite ,amandoua ne duc catre involutie

  Govor Marian CosminGovor Marian CosminAcum 3 Zile
 • excelent

  nightkingcolenightkingcoleAcum 3 Zile
 • Totul se raportează la Dumnezeu...nu la oameni și la filozofi. Creația lui Dumnezeu nu o poate omul strica după bunul plac. În concluzie, degeaba citești volume de cărți filozofice ... nu văd la ce te-ar ajuta. Cultură generală? :)) Trebuie să ne raportăm la Creator, la Dumnezeu. Cu El trebuie să avem în permanență o legătură. Strict Părerea Mea. Oricum, apreciere ca de fiecare dată pentru munca depusă.

  Mau BistrițeanulMau BistrițeanulAcum 4 Zile
 • Suuurorilor :D

  Steffy INFINITESteffy INFINITEAcum 5 Zile
 • Imi este efectiv rusine de oameni. Noi suntem constienti spre ce ne indreptam, si stim si rezolvarea, dar totusi nu schimbam nimic. Este chiar asa grea o schimbare? Vreau sa mentionez ca oamenii nu mureau si chiar traiau foarte bine, poate chiar mai bine decat noi, fara energii poluatne si tot felul de lucruri! Si putem spune ca aceasta crestere se face in timp, si cu cat crestem mai mult, cu atat ne va trebui sa luam o scara mai mare ca sa coboram, si pana ajungem asa sus incat nu mai avem aer, ar fi prea tarziu sa aducem scara. Este incredibil spre ce ne indreptam, si nu ne-a obligat nimeni sa facem asta, ne-am facut-o cu mana noastra! Si ce este cel mai trist, din cauza unor oameni care nu sunt dispusi sa se schimbe, suferim toti! Nu conteaza ce facem, ar trebui ca toti oamenii sa se schimbe si sa nu mai polueze, iar unii pur si simplu cred inca ca nu exista aceste lucruri si ne fac pe noi dusi cu capul! Este pur si simplu incredibil!

  Neculcea MikeNeculcea MikeAcum 5 Zile
 • Dc nu ne oprim din astaaa? Acest videoclip este f trist, dar util

  Fr GhFr GhAcum 5 Zile
 • Doar 1% din oameni detin 50% din averea lumii?! Nici macar in Imperiul Roman nu exista o inegalitate asa de mare!!

  Maestrul GamerMaestrul GamerAcum 6 Zile
 • După ce ai vorbit despre capitalism Am înțeles care e faza cu virusus

  IUSTIN IUSTINIUSTIN IUSTINAcum 7 Zile
 • După ce vezi acest clip întrebarea corectă nu este "cum ?" ci "CÂND NE SALVĂM LUMEA ?" !

  Peter PetrelliPeter PetrelliAcum 7 Zile
 • In maxim 30 de ani o sa luam resursele altei planete, deci creșterea pib-ului o sa continue

  P SergiuP SergiuAcum 7 Zile
 • Până una alta, eu aștept instalațle de desalinizare a apei din mare...😏

  Ovidiu VesaOvidiu VesaAcum 8 Zile
 • How to save planet Earth ? The Art of doing nothing all day long , Loading ...

  paul constantinpaul constantinAcum 9 Zile
 • " only about 1% of all scientists believe that there is a problem with the temperature on the earth. The other 99% say that just the opposite of global warming is true." www.eartheclipse.com/climate-change/10-reasons-climate-change-is-hoax.html www.breitbart.com/politics/2019/04/09/nolte-scientists-prove-man-made-global-warming-is-a-hoax/

  outofqoutofqAcum 10 Zile
 • We are doomed.

  Toni Adrian GhineaToni Adrian GhineaAcum 12 Zile
 • Bravo, dragilor! Foarte bun clipul si foarte clar explicat!

  Diana NegDiana NegAcum 12 Zile
 • Trezirea ! Super clip !

  Daniel DobreDaniel DobreAcum 13 Zile
 • Respect pentru ca te-ai oferit sa iluminezi minti, si sa ne scutesti de citit carti.

  Raul ciobiRaul ciobiAcum 13 Zile
 • astia spun ca "mintea umana e divina", dar daca stau sa ma candesc as prefera sa-mi petrec timpul jucandu-ma cu cainele decat sa vorbesc cu oamenii.

  SkaSkaAcum 13 Zile
 • ca sa functioneze orice idee este aici este nevoie de o putere politica

  SkaSkaAcum 13 Zile
 • Salut, poti sa faci o promovare la canalul meu HelloTravel ?

  HelloTravelHelloTravelAcum 13 Zile
 • Excellent content ! Big up!

  Lushu's WorldLushu's WorldAcum 14 Zile
 • Fara crestere economica, nici comunismul si nici capitalismul si mai multe dogme si religii ne duc la munca, inca nu s-a gasit sa cada bani din cer, acolo oare o sa fim sanatosi? 🤔 Experimentul Lenin a arata tot

  Fanuica FlorinFanuica FlorinAcum 15 Zile
 • Iara nu mai avem balanta si echilibru, ne ducem asa pe o parte pana se varsa tot, ce probleme existentiale 🤪 religia ecologie a lui Gorbaciov, ne omoara

  Fanuica FlorinFanuica FlorinAcum 15 Zile
 • Lasa sa se intample si sa vedem concluzii

  Fanuica FlorinFanuica FlorinAcum 15 Zile
 • Dipende de fiecare din noi, ar trebui sa cumparam mai putin.

  Nelu GrosuNelu GrosuAcum 15 Zile
 • Draga Horia. Ca si toti cei care nu stiti sa existati fara bani, cazi in capcana ideii cu reducerea economiei. Omule asa ceva nu este posibil. Daca privesti societatea umana din afara ei poti vedea cat se poate de clar ca nu capitalismul este problema reala. Omul asta cu cartea lui identifica corect problemele dar ca si in cazul lui Marx solutiile lui sunt de rahat pentru ca daca sunt aplicate duc la dezastru in tarile subdezvoltate si nu poti convinge bogatii sa isi reduca consumul fara violenta. Solutia reala si corecta este transferarea cresterii econimice in lumea virtuala unde poate creste cat vrei. Banii nu exista real asa ca poti da salariu dublu soferilor de tir si ii angajezi sa planteze copaci. Cu dragoste...

  homo sacerhomo sacerAcum 15 Zile
 • Problema reala este faptul ca legile actuale caputaliste nu zic niciodata :"STOP! "Lasa indivizi sa acumuleze averi infinite. Lacomia este incurajata....

  MahmurelMahmurelAcum 16 Zile
 • Cu mențiunea că teoria lui Darwin este doar o teorie ! Și chiar de ar fi așa întrebarea este : și pe maimuță cine a creat-o ? Cumna apărut viața pe Terra ? In USA această teorie a fost scoasă din curriculumul scolar al unor state. Într-un interviu celebrul Charles Dawkins a acceptat posibilitatea existenței unui Proiectant inteligent al Universului.

  sby Xsby XAcum 16 Zile
 • 👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  Florin BeciuFlorin BeciuAcum 17 Zile
 • E ușor de discutat despre subiect, însă dacă trebuie ca TU să te sacrifici pentru ca omenirea să ”se salveze” deja incepi să dai din colț in colț. Și, când spun tu, mă refer în general la noi toți. Soluțiile globale vor afecta indivizi care vor deveni nemulțumiți și automat nedreptățiți. Soluția este ca fiecare individ să conștientizeze, o soluție utopică, evident, dar asta e adevărata si singura soluție care ar avea efect indestructibil asupra omenirii. In rest totul e cancan, așa cum spune vorba proverbului :)

  Mr. PitMr. PitAcum 18 Zile
 • Sau mai este o optiune: Dezvoltam roboti si ii facem sa ne faca toata treaba. Intre timp reducem tot ce a fost mentionat mai sus in videoclip. Totusi sa avem grija sa nu cream un Skynet,ca atunci chiar ca nici dracu nu ne scapa.

  CreepypastaStoriesMSCreepypastaStoriesMSAcum 18 Zile
 • Civilizația a ajuns la nivelul in care, inevitabil,ne trebuie și altă planetă pe lângă Terra ca sa putem supraviețui ca specie.

  Vlad WVNVlad WVNAcum 18 Zile
 • ce subtil😂😂😂😂😂😂😂

  11THR11THRAcum 19 Zile
 • In forma in care existam azi e foarte greu sa schimbam fundamental lumea fiindca avem foarte multe dependente. Acest lucru se datoreaza, bineinteles, faptului ca suntem bombardati de publicitate inca de cand ne-am nascut. Deci este aproape imposibila, din pacate, o schimbare de paradigma...si asadar umanitatea devine un cancer. Singura salvare consider ca este descoperirea si colonizarea unor alte "insule" si de abia apoi constientizarea faptului ca nimic nu este infinit.

  Bogdan GabrielBogdan GabrielAcum 20 Zile
 • Felicitări pentru munca minunată pe care o faceți. V-ați gândit să puneți subtitrare în limba engleză? Cred că ar prinde și în alte țări.

  Rusu DanielRusu DanielAcum 20 Zile
 • Cele 3 principii de baza ale capitalismului care vor duce la disparitia omenirii: 1. Principiul dezvoltarii, al cresterii continue. Cresterea infinita intr-o lume cu resurse finite este o aberatie si duce la declinul accelerat al omenirii. 2. Principiul achizitionarii de resurse naturale in functie de cati bani ai. Poti sa cumperi paduri, lacuri si pamant si sa faci ce vrei cu ele, chiar daca acolo traiesc comunitati care mor de foame sau de sete. 3. Principiul promovarii ideii false ca oricine poate ajunge la fel ca cei 0.01% care controleaza lumea, jigodiile putred de bogate care fac si desfac imperii, controleaza schimbarile de guvern, invaziile, furtul de resurse mondial si celelalte "binefaceri". Nu, nimeni nu poate ajunge ca EI. Este un club privat, un cerc inchis. Dar noi speram si ne spetim muncind, ingrasandu-i pe acei paraziti.

  Vladimir StanescuVladimir StanescuAcum 22 Zile
 • Dup@ cum @ spus si dl B@sescu, "C@pit@lismul nu m@i functione@z@ in form@ s@ @ctu@l@" (cl@sic, r@p@ce). E in@dmisibil c@ 99.99% din @vuti@ unei t@ri s@ fie detinut@ de 0.01% din popul@tie p@r@zitii putred de bog@ti c@re conduc lume@), i@r restul de 99.99% din o@meni s@ tr@i@sc@ l@ limit@ s@r@ciei. @cest sistem economic si fin@nci@r crimin@l @ fost mentinut p@n@ @cum do@r prin fort@, prin r@zbo@ie si inv@zii pentru resurse, r@sturn@ri de guverne org@niz@te de CI@, @ce@st@ une@lt@ oribil@ @ @cestui st@t poliţienesc oribil numit St@tele Teroriste @le @mericii. Vr@je@l@ cu inv@zi@ Ir@kului, bomb@rd@re@ Siriei, distrugere@ Libiei si @lte "binef@ceri" in numele "libert@tii" si @l "democr@tiei" nu m@i tine. Cele 6 (s@se) corpor@tii c@re controle@z@ medi@ mondi@l@ si-@u f@cut d@tori@ sinistr@ p@n@ @cum, r@sp@ndind num@i minciuni si prop@g@nd@, sp@l@ndu-ne sistem@tic pe creier pe noi, bizonii. @tentie ins@, bizonii @u inceput s@ se treze@sc@.

  Vladimir StanescuVladimir StanescuAcum 22 Zile
 • Doamne cata calitate !!! Mai rar in ziua de azi! Excelent! Share

  Bogdan BocaBogdan BocaAcum 22 Zile
 • Interesanta perspectiva, cu mult adevar din pacate. Promotorii/sustinatorii curentului(regimului) de care se vorbeste, capit...l sunt chiar cei amintiti la inceput veniti cu teoriile evolutioniste/globaliste ....clipul este monetizat ...

  victorstevictorsteAcum 22 Zile
 • E amuzant cum sunt atât de diferiți oamenii din secțiunea de comentarii a acestui clip, spre deosebire de secțiunile clipurilor din trending. E clar o diferență și aș fi bucuros dacă niste oameni de calitate precum se regăsesc aici mi-ar acorda căteva minute pe canal pentru a afla și alte păreri despre clipul meu. Vă mulțumesc!

  CritiqueCritiqueAcum 23 Zile
 • Cine vrea mămăliga să meargă la tanti cuta si sa lase comentariu cu mamaliga poate va face. Va rog trebuie sa faca mamaliga e singura mea speranta toata lumea la tanti cuta. TANTI CUTA PRESEDINTE PENTRU O LUME CU MAMALIGA roworld.info/done/video/04mtf360k9VsfLA .

  pคтя¡c¡ค ____pคтя¡c¡ค ____Acum 23 Zile
 • POSTEAZA CEVA CA MOR FARA TINE

  Raluca SweetRaluca SweetAcum 23 Zile
 • Capitalismul nu e inventat de nimeni. S-a dezvoltat singur prin necesitatile oamenilor. Daca oamenii aveau nevoie de ceva, venea altcineva si le satisfacea necesitatile. Din acest motiv avem companii mari ca Amazon, Google, Facebook, etc. Daca vrem sa adresam o problema a capitalismului e consumismul dar chiar si asa cand lumea nu se mai preocupa cu necesitatile basice, vor alte lucruri ca sa le satisfaca nevoile. S-a dovedit ca lumea incepe sa se gandeasca la schimbul climatic cand au un nivel de trai foarte delvoltat. Cand unu se gandeste ca nu are ce sa puna in farfurie, il cam doare in cur de ursi polari. O posibila solutie a schimbului climatic e abolirea saraciei la nivel mondial, asa incepe lumea sa se gandeasca la planeta.

  Marius BMarius BAcum 24 Zile
 • Am venit de la socială dar nu mi-a părut rău

  Hush ProBoyHush ProBoyAcum 25 Zile
 • Nu exista alta problema pentru aceasta planeta decat cresterea demografica, toate restul sunt doar consecinte!

  Nicu MidriganNicu MidriganAcum 26 Zile
 • De abia astept urmatorul episod. Sunt sigur ca este ceva cel putin la fel de interesant

  Andrei StirbuAndrei StirbuAcum 26 Zile
 • Felicitări pentru acest vlog explicat cel mai bine posibil.

  Ionuț Adrian TănaseIonuț Adrian TănaseAcum 27 Zile
 • BIne ca nu voi apuca apocalipsa planetei. :))

  Jerry FlorinJerry FlorinAcum 27 Zile
 • Bravoooo pentru toată logica și pentru complexitatea ei.👏👁️‍🗨️💭💫

  Gheorghe IonGheorghe IonAcum 27 Zile
 • e salvată de mult....doar că unii trebuie să stea acasă și alții care au stat în casa acelor "unii" și s-au luptat cu iluziile lăsate de aceia să-i țină veșnic ocupați să se întoarcă la libertatea ce le-a tot fost furată....blnglr

  Lucian StefanLucian StefanAcum 28 Zile
 • E bun fratele Moise, imi place cum face emisiunile, se documenteaza bine, vorbeste bine, te tine in priza. Nota zece !

  cristi grecucristi grecuAcum 28 Zile
 • Sunt aproape indosat de discurs. Este insa o viziune utopica in care anumiti termeni utilizati dobandesc semnificație doar in logica acestui discurs, ajungand sa deformeze realitatea pe care trebuie sa ne-o reprezentam. De pilda, ideea ca ”sistemul capitalist a fost inventat”. Are cumva mai multa logica sa spui ca motorul a fost inventat (nu e foarte clar de cine anume) sau chiar darwinismul a fost inventat, fireste de Darwin , decât ceea ce numim capitalism. Capitalismul este mai degrabă un fenomen care nu a apărut prin voința cuiva anume (care sa fi meditat îndelung la acest concept), ci ca o rezultanta a unor acțiuni umane în raport de oportunitățile și scopurile individuale. Nu a fost careva, precum Dumnezeu facatorul , care a zis: sa fie capitalism! Cand a fost conceptualizat (si aici momentul sau autorul e discutabil), sistemul capitalist deja exista. Aici cred ca e si confuzia, intre starea de fapt si conceptualizarea acestuia. Ori intreg discursul are fundament aceasta ideea ca cineva care a putut inventa capitalismul il poate si dezinventa, sau ceva in genul. O iluzie pe care o acceptat printr-o aranjare a cuvintelor intr-o retorica deja rasufalta, dar convenabila si mai usor de digerat. Am o veste cam proasta, nu a inventat nimeni capitalsimul! Sau...bine...NOI toti! Doar ca si acest cuvant ”noi” ne cam baga in ceata cand incercam sa il utilizam pentru a desemna un agent al acțiunii! Cine face asta? Noi! Care noi? Pe bune, care ...NOI?

  Adrian RusanAdrian RusanAcum 28 Zile
 • Zici multe prostii dar le zici bine!

  Mircea Badea IncMircea Badea IncAcum 29 Zile
 • capitalism, comunism, fascism, control total... noua ordine mondiala. Noi va omoram, "mancatori nefolositori" si o sa salvam planeta... pentru noi. Sfantul Stat si sinodul ei "stiinta" ne vor binele. Of, prosti mai suntem

  Andrei HanselAndrei HanselAcum 29 Zile
 • Dați mai departe mesajul! Asta trebuie sa fie noua "religie"! Bravo Moise, impecabil și sper, providențial discurs..

  bioanbioanAcum 29 Zile
 • Din pacate, prabusirea acestui sistem defect se termina ori cu razboi ori cu distrugerea Terrei, intru a nu trai un razboi in decursul vietii mele, voi alege sa sacrific viitorul, sper sa nu ma intersectez cu niciunul din cazuri. O gandire defectuasa, pe care o abordeaza si cei care conduc aceste marsuri de distrugere in masa a planetei, dar care si pare fi singura metoda prin care noi am putea duce o viata cat de cat normala.

  Cont VizionareCont VizionareAcum 29 Zile
  • gandirea aia este alimentata de toti oamenii de pe pamant. toti suntem vinovati.

   1987iuli1987iuliAcum 27 Zile
 • Ceea ce traim azi e dovada clara ca ne'am ratat ca specie, suntem mai primitivi si mai distructivi ca orice animal de pe pamant. Dar in continuare ne hranim ego'ul cu cat suntem de avansati, inteligenti si civilizati...Natura ii indreptatita in acest moment sa ne extermine, iar noi sa ne dam seama ca tot ceea ce am construit, a fost sa distrugem! ✌

  Arkady IvanovichArkady IvanovichAcum 29 Zile
 • Imi aminteste de un exemplu dat de J.Peterson in care Lupul in lupta pentru stabilire a ierarhiei, dacă a pierdut lupta își expune gâtul ca semn de supunere și este lăsat în viața de masculul alfa pentru ca el poate fi de folos haitei la vânătoare. Nici un membru nu este de prisos. Tot Peterson zice ca nevoia de status reglează nivelul de serotonina si asta este sistemul care reglează emotiile, este un sistem atât de arhaic ca il împărțim cu crustacee care au apărut acum 300 milioane ani (exemplul cu Homarii). Cand serotonina creste, esti mai puțin iritabil, experimenteze mai putine emoții negative per unități de incertitudine sau amenințare. Deci as concluziona că nevoia de mai mult, aceasta sete de a deține si a manifesta puterea caracteristica capitalismului are la bază o componentă biologică transmisă genetic si prezenta in subconștientul colectiv.

  EtaMocicletaEtaMocicletaAcum 29 Zile
 • Ne cere Capitalismul sa ne evaluăm anual creșterea nivelului de sanatate ?

  EtaMocicletaEtaMocicletaAcum 29 Zile
 • Toate spusele tale, domn'e... sunt degeaba. Cum sa nu scoata aia iphone xy in fiecare an? Cum sa il faca stabil sa tina 4-5 ani? Cum sa lucram mai putin... doamne fereste sa nu te auda uncle Sam... Ai dreptate, dar masonii aia care trebuiau sa iasa pe hornul lui adi, au reusit sa ajunga la carma globului si nimic nu ne mai poate salva, cum a spus si adi.

  Eduard DobreEduard DobreAcum lună
 • Nu putem face nimic sa salvam planeta, in niciun caz tu cum explici previziunile apocaliptice nu fac decat sa radicalizeze si sa creezw teama si agitatie in oamenii in care te urmăresc, schimba-ti modu de discurs ca ma scarbesti sincer, toata labareala asta de insiruiri de termeni vor avea efect invers la publicu larg si ne vor duce si mai tare in groapa

  Lupu CarpescuLupu CarpescuAcum lună
 • E momentul in care cineva trebuie sa spună ca ești un geniu

  Eduard DinaEduard DinaAcum lună
 • FOARTE BUN VIDEO

  radu pandeleradu pandeleAcum lună
 • omul isi va manca singur mana

  SkaSkaAcum lună
 • 👏👏👏👏

  New YorkNew YorkAcum lună
 • Ai contacte pe la World Economic Forum? :))

  FabiWan's Tech VaultFabiWan's Tech VaultAcum lună
 • Partea cu capitalismul e complet gresita. Ce avem acum nu este capitalism ( it's crony capitalism). Pentru capitalism de tip laissez-faire ai nevoie de o moneda de schimb care nu permite imprumuturi la nesfarsit. Ce moneda a functionat in trecut si poate functiona si in viitor? Moneda de aur si argint.

  FabiWan's Tech VaultFabiWan's Tech VaultAcum lună
 • Cumva eu am inteles capitalismul acu ceva timp si de asta folosesc resure cat mai putine nici macar nu miam schimat telefonul de vreo 5 ani chiar azi miam schimbat bateria in el ,in loc de pc folosesc laptopul la fel si cu resusele energetice ...sper sa inteleaga si lumea eroarea si sa realizeze ca avem deja tehnologiile si solutiile multor probleme trebuie doar sa le vedem ,inca un material plin de genialitate si responsabilitate bravo baieti multa sanatate

  Fekete RobertFekete RobertAcum lună
 • Bună, Acesta este noul meu canal de conspirații și teorii sunt noua in ce consta ROworld si poate vreti sa ascultați teoriile mele si daca dori sa ma sustineti ca sunt la început, va multumesc ! roworld.info/local/5U3wCEY7qla6-aftaSC-dw

  Andreea DRGAndreea DRGAcum lună
 • Eu vreau sa salvez lumea, dar nu omenirea, alternativa, bag pe toat intrun Matrix il pun in spatiu, pe o statie spatiala colosala, ma tin separat de ei, repar planeta, si tratez restul omenirii ca NPC intru joc, iei pe cei care chiar au minte, si apoi ce cai care sunt mail "utilitarieni"

  Alexandar von Carstein ZarovichAlexandar von Carstein ZarovichAcum lună
 • 9:40-Pana in 2050 avem singularitatea tehnologica,explozia populatiei,cercul vicios cauzat de incalzirea globala si acum asta!! In secolul asta ori schimbam sistemul cu totul ori vine sfarsitul lumii!!

  Maestrul GamerMaestrul GamerAcum lună
 • 👌

  Cristian UdreaCristian UdreaAcum lună
 • @Zaiafet nu faci te rog si un clip video despre vaccinuri?

  Cristian ȚoneCristian ȚoneAcum lună
 • www.thriveon.com/media/lets-talk-for-real-about-humans-and-climate-change

  Radu CRadu CAcum lună
 • Adevăr vorbești RIP pamant😭😭

  Iulian HojdaIulian HojdaAcum lună
 • Moise parcă este un babuin subdezvoltat.

  Nicolas santoNicolas santoAcum lună
 • Stiu eu raspunsu la asta...😉 Sa ubgradeze Corona Virus 2.0 cu o rata de mortalitate de 30-50 % 😀 sigur vor scadea emisiile

  Alin AlinAlin AlinAcum lună
 • Nu inteleg cum renuntza trialrdarii la profit? Eu nu as renuntza la bonusul anual pe care il primesc de la corporatie...

  Mihai VartolomeuMihai VartolomeuAcum lună
 • Esti genial Moise....multumim mult pentru munca ta....esti deosebit

  claudia anamariaclaudia anamariaAcum lună
 • Un eretic? N-ajungea doar eretic? Sau pardon, e romgleza...

  Teodorescu CristianTeodorescu CristianAcum lună
 • dar daca tot circul asta cu virusul este un complot al guvernelor pentru a stopa consumul si a reduce emanarea de CO2??

  Robert StefanRobert StefanAcum lună
 • Draga Moise, as avea si eu ceva interesant de adaugat: tatal descresterii economice e un roman - Georgescu Roentgen, economist stabilit in America, a predicat lucrurile astea prin anii 60, normal, nimeni nu l-a bagat seama. Si ca sa termin tot cu un roman, taticul colapsologilor Cioran: istoria e un sir de catastrofe inaintea catastrofei finale :)

  valerpngvalerpngAcum lună
 • Se vede de la o posta ca Moise este sub farmecele Gretei Thunberg :). (Acesta a fost comentariul la misto. De incalzire. Urmeaza comentariul de ridicat pulsul...). Pai, domnule Moise, autorul pe care il propui este pe jumatate pe dinafara problemei pe care o studiaza. (Pacat ca a lucrat la acest studiu 8 ani (?!), in loc sa isi ocupe jumatate din perioada pentru a urma o facultate serioasa de psihologie; chestie care l-ar fi ajutat sa inteleaga toate dimensiunile problemei economiei comportamentale, printre care bajbaie ca un daltonist intr-o sera de rosii). Inca din 1918 un profesor de la Universitatea din Chicago (John Maurice Clark) avertiza ca: “Economistul poate fi tentat sa ignore psihologia, dar nu are voie sa ignore NATURA UMANA” (sublinierea imi apartine). Iar daca ignora studiile psihologilor, economistul va face psihologie dupa capul lui, adica, psihologie de proasta calitate. Cam in aceasta ipostaza poate fi incadrat si Jason Hickel, autorul cartii care pare o noua Biblie pentru Moise. Jason Hickel nu pare sa inteleaga ca oamenii nu sunt rationali. Adica indivizii nu actioneaza in asa fel incat alegerile lor sa le asigure un maxim de utilitate la un consum minim, ci in functie de criterii care tin doar de natura umana (dorinta de recunoastere sociala, teama de excludere etc.). Daca ar intelege acest adevar psihologic, Jason Hickel (si noul sau adept, Moise - cel putin aparent, daca te iei dupa entuziasmul cu care propovaduieste ideile din carte), ei bine, ar intelege, totodata, si ca fara o dictatura de tip Corea de Nord (sau “The Matrix” - ca tot e ofertat pe Netflix :) umanitatea nu poate schimba de la sine nimic din ceea ce ii este... uman :). Da, mai devreme sau mai tarziu vom disparea ca forma de viata (oricum disparem deja, pe sărite, o data la vreo 80 de ani, in medie - parca asta era speranta de viata in 2019; cu ceva diferenta intre barbati si femei. In favoarea femeilor, desigur. De unde si gluma, cum ca vaduvele traiesc mai mult decat sotii lor :). Da, vom disparea. Si? Dinozaurii nu au disparut si ei? S-a intamplat, cumva, Sfarsitul Lumii, atunci? De ce s-ar organiza la disparitia lui Homo Sapiens (pardon: Homo Economicus :)? Ca suntem noi mai speciali? Parca Moise zicea, contrar lui Descartes, ca avem acelasi statut de animal care trebuie sa mentina echilibrul ecologic etc. Dinozaurii nu au pastrat echilibrul ecologic, de aceea au disparut ei si am aparut noi, “mamiferii” (sic!)? Iar daca disparem si noi (vai! Sacrilegiu! :), de unde stiu Moise, Nietzsche sau Jason Hickel ca istoria nu se va repeta, in asa fel incat vom ceda locul unei specii si mai mişto decat Homo Sapiens? Adevarata SPECIE, care va sti sa faca ceva cu viata ei (nu sa-si piarda timpul jucand la păcănele si pe bursa :)). Pana va disparea Terra insasi, desigur, ca, dupa, vor trebui sa se mute la vecini, pe undeva. (Apropo, oare stie Jason Hickel - sau Moise, ma rog -, cate planete cu structura si « anturajul » Terrei dispar in fiecare minut in Univers? Doar in Universul Vizibil, desigur - pentru a usura calculul :) - adica, cel in care se estimeaza ca exista 100 de miliarde de galaxii ca si a noastra Cale Lactee - care are 150 de miliarde de stele si 240 de miliarde de planete. Dintre care 100 de milioane ar putea gazdui forme de viata complexa! Nu chiar ca a lui Homo Sapiens de complexa, desigur, ca noi suntem unici - aproape opt miliarde; dar unici! :) -, ci forme de viata mai simpluţe, care nici după 172 de milioane de ani (cum am reusit noi) nu au descoperit inca focul, de exemplu :)). Deci, de-ăia care consuma resursele planetelor lor respective doar ca hrana rece (nu ca delicatese la ceaun/gratar, de exemplu, cum consumam noi. Desi, la capatul metabolismului, orice delicatesa, pardon: “resurse naturale” ai baga la maţe, tot un rahat produci... Aici are dreptate Jason Hickel. Sau Moise. Ca nu se mentioneaza in clip cand e citat din carte si cand e opinie personala a vloggerului. Ma rog... Iar ceea ce nu se mentioneaza, de asemenea, este cum se va face selectia firmelor care nu vor mai avea voie sa produca inutil ceea ce produc si altii? Adica, fara regula capitalista “piata decide”, cum va fi hotarat, de exemplu, ca “Zaiafet” va fi lasat sa continue sa consume resurse pe ROworld, in detrimentul altor kanale care produc, momentan, acelasi tip de continut? Prin tragere la sorti? :). Ca, prin alegeri democratice, nu se poate accepta. Democratia fiind o emanaţie capitalista, prin care poporul isi alege singur dictatorii care sa-l exploateze, nu? :). Concluzia? Eminescu a zis-o parca cel mai frumos: “Microscopice popoare, regi, oșteni și învățați Ne succedem generații și ne credem minunați;” Scuze pentru comentariul extra-long. M-am documentat 8... minute, pentru a-l produce.

  HelvetianulHelvetianulAcum lună
 • SUBs please :(

  Angel TudorescuAngel TudorescuAcum lună
 • Sunt multe aberatii in ce spui, dar toata povestea asta cu cat de multi bani detin top 1% din bogatasi e penibila . Nu are nimeni 18 trilioane de dolari la dispozitie, toata averea este calculata in posesii (terenuri, actiuni etc.) iar tot ei platesc aproape 40% din taxe , pe cand 90% din oameni platesc 30% . Sigur, exista mitul bogatasului care se fofileaza si nu da nimic, dar tot plateste prin companii. Totodata , de cei 1% depind multi angajazi si multe firme adiacente . Nu ca le-as lua apararea, si sunt de acord ca exista un moment cand ai acumulat prea mult si te poti gandi si la altii mai nefericiti. Dar ma deranjeaza mitul asta simplist cu 1% care sunt toti frati cu Satana si sunt responsabili pentru tot raul din lume. Sistemul trebuie schimbat , sunt de acord, dar se poate face altfel decat aratand cu degetul. Suntem toti parte din el, vanzatori sau consumatori .

  C0nstant1nC0nstant1nAcum lună
 • This should be a TEDx Talk!

  GADGADAcum lună
 • Nu-i problema, ca anul asta, aproape ca s-a dublat consumul de materiale plastice, de cand cu covizelu': restaurantele au pus la dispozitie numai tacamuri (sau si pahare) de plastic. Spitalele, clinicile private, saloanele de infrumusetare, folosesc, comparativ cu anii trecuti, cantitati duble sau chiar triple de manusi din latex (tot un fel de plastic), cipici de plastic, bonete de plastic, masti, etc, toate din materiale nereciclabile. Asa ca, biata Gretuta s-a chinuit cam degeaba, tot anul 2019, sa "salveze planeta";)

  Lotta LoveLotta LoveAcum lună
 • Aveam un credit pe audible, am facut ceva util cu el, am cumparat cartea. Foarte tare tema, sa speram ca nu este prea tarziu.

  Flo_86Flo_86Acum lună
 • pai cum sa nu fie inegalitate daca toti cauta sa te plateasca cu minimul pe economie :))

  Robert StefanRobert StefanAcum lună
 • o lasam in pace poate?

  Vibe path discord ServerVibe path discord ServerAcum lună
 • din nou o prezentare exceptionala a unor subiecte heavy!!!!

  Vlad3KVlad3KAcum lună
 • nu stiu daca sunteti la curent cu asta, dar legat de litiu recent Elon Musk a dovedit deja ca se poate extrage din sare (nu sunt ferm convis cum sau de fezabilitatea acestui lucru) ar fi interesant ca echipa zaiafet sa se documenteze in legatura cu asta, e o stire foarte recenta - aprox 1 sapt

  Bogdan VladBogdan VladAcum lună
  • Bogdan Vlad Nu prea vad cum, avand in vedere ca: "Celula metalică de litiu este construită dintr-un înveliș de oțel cu conținut scăzut de carbon, care funcționează drept catod și un container ce conține sare fuzionată și o tijă de grafit, care funcționează ca anod. Celula este încărcată inițial cu un amestec de clorură de litiu (55%) și clorură de potasiu (45%); amestecul electrolitic se topește la aproximativ 400C, care este considerat mai jos decât punctul de topire al clorurii de litiu (610C). Încălzitori auxiliari încep să topească electrolitul pentru a se începe conducția electrică, iar în momentul când aceasta este prezentă, căldura generată de rezistența internă a celulei este suficientă pentru a menține electrolitul topit. Litiul care este redus la nivelul catodului plutește la suprafața celulei, de unde este recoltat. Clorul produs la anod este captat și ventilat. Clorura de litiu este adăugată în celulă pentru a înlocui procentul care a fost utilizat în electroliză; în condiții normale, o asemenea celulă poate opera pentru câteva luni fără a fi oprită pentru întreținere."

   Lotta LoveLotta LoveAcum lună
 • Suna excelent dar acei 1% sunt pe lângă exagerat de bogați si puternici asa ca se vor opune cu toata puterea iar singura modalitate de a ii învinge este ca populația sa devina conștientă și sa isi ceara drepturile.

  Micula LorinMicula LorinAcum lună
 • nu mai faceti copii.. aia mici vor consuma pe viitor

  Robert StefanRobert StefanAcum lună
 • Hai ca exagerezi si incerci sa creezi o atmosfera apocaliptica, am vazut o galagie de filme de genul. Apropo, 22:48 fisiunea nucleara exista de zeci de ani, centralele nucleare folosesc fisiunea nucleara sa produca energie electrica. Poate te referi la fuziune nucleara?

  AdrianAdrianAcum lună
 • deci sfarsitul e .. mai aproape decat ne asteptam. nu roboti, nu matrix... trist

  Robert StefanRobert StefanAcum lună
 • bai eu imi cumpar doar cele necesare, mancare 3 perechi de pantaloni de 4 ani, un telefon tot de 4, mananc de 2 ori pe zi mancare cat cred ca ar fi sanatos pentru mine.. si nu prea merg cu motocicleta (cam o data la 2 luni), calculatorul din 2015.. zic eu ca e bine

  Robert StefanRobert StefanAcum lună
  • @1987iuli Problema e ca fix ipocritii astia, bogatanii llumii, inclusiv actorii de la Hollywood si cantaretii faimosi, care ne spun noua ce si cat sa consumam, cu ce vehicule sa ne deplasam, sunt cei care au iahturi, avioane sau elicoptere private, garaje pline de masini, etc. Pana si Greta cu "Salvam planeta", face parte dintr-o familie de oameni bogati, iar reporterii canadieni i-au gasit in masina (electrica, pt ca, mde, si-o permite) zeci de PET-uri, pungi si ambalaje de plastic, dar ea ne dadea noua lectii despre ce ar trebui sa facem, ca altfel "vom disparea cu totii in urmatorii 12 ani". Noroc ca aproape nimeni n-a stat sa asculte ineptiile acestei fete, a caror parinti au bagat-o la inaintare ca sa mai faca si ei un ban cinstit de pe urma acestei campanii gras sponsorizate;)

   Lotta LoveLotta LoveAcum lună
  • si eu consum cat este necesar , dar problema este la acei oameni care consuma fara a fi constienti de risipa pe care o fac si daca le spui ceva ei te considera un prost si un sarac care nu are ambitii de a avea cat mai mult. omul pana nu isi da seama ca este doar un simplu animal care face parte din natura la fel ca celelalte animale, atunci nu avem nici un viitor sanatos si spre a evolua ceva mai mult decat un simplu animal.

   1987iuli1987iuliAcum lună
ROworld