ROMÂNIA, TE IUBESC! - PREGĂTIȚI PENTRU EȘEC

19 oct. 2020
208 304 Vizionare

➥ Urmareste emisiunile tale favorite integral pe PRO TV Plus - protvplus.ro/portal/page/romania-te-iubesc/
➥ Aboneaza-te la canalul nostru de ROworld - bit.ly/SubscribeRomaniaTeIubesc

**********************************

➥ PRO TV PLUS: protvplus.ro/portal/page/romania-te-iubesc/
➥ PRO TV: stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/

***********************************

➥ Facebook: facebook.com/RoTeIubesc/

***********************************

“România, te iubesc!”, un program marca Ştirile PROTV, s-a lansat în 2008 şi de atunci, în fiecare duminică, scrie istorie în televiziune. Paula Herlo, Alex Dima, Rareş Năstase, Cosmin Savu, Paul Angelescu şi gazdă emisiunii, Cristian Leonte aduc în faţă telespectatorilor reportaje şi investigaţii care au schimbat legi, sisteme şi mentalităţi. #RomaniaTeIubesc

Comentarii
 • De ce se postează acum material realizat acum 7 ani?:))

  Olimpiu ManOlimpiu ManAcum 11 Zile
 • Stie cineva un link catre episodul ce urma, cel cu parintii care se intorc din strainatate?

  Adrian VintuAdrian VintuAcum 11 Zile
 • In Romania școală e că sa fie și a rămas în secolul 20 . Oricum mai pe merit nu se obțin acum locurile de munca mai bine văzute..30 pe merit și 70 pe pile și adevărul trist e ca Romania are cel mai slab sistem de învățământ din Europa și cel mai prost sistem de sănătate unde mori cu zile avute..Foarte trist!

  Avalohis19Avalohis19Acum lună
 • am mai multe absente decat prezente la scoala si nu regret, ca si-asa n-am avut ce pierde

  Kentuwu uwuKentuwu uwuAcum lună
 • Notele de la bac sunt, intr-o oarecare măsura, irelevante. Eu am luat 10 și nu m-a ajutat cu mare lucru, in afara de facultate si angajare (pentru care ai nevoie doar de nota de trecere).

  Alexandra BîrsanAlexandra BîrsanAcum lună
 • Lasă bă , că ajungem noi să vă plătim pensiile și mare mwie ce o să vă luați. !!! #ȘcoalaNuNeAjută

  MrP NephriteMrP NephriteAcum lună
 • Doamne... am 30 de ani, dar imi amintesc perfect aceasta competitie care exista intre colegi pe vremea cand eram la scoala, presiunea pe care o simteam ca sa fiu cea mai buna... Cumva, ideea unei scoli fara ea aproape ca imi aduce lacrimi in ochi. Scoala doar de dragul cunoasterii pare ceva fantastic.

  Bendis per KotysBendis per KotysAcum lună
 • am invatat mai multe in 43 de minute decat am invatat in 6 ani de scoala

  SubieSubieAcum lună
 • Sistemul se ocupa de performanta, de intelegere se ocupa parintii. Daca ai mai multa scoala decat parintii, ori cauti intelegerea de unul singur ori te lasi de scoala. Altfel pierzi vremea sa iti umfli capul degeaba cu niste informatii pe care le vei uita si nu vei sti la ce folosesc. Pentru acesti nefericiti sistemul le vine in ajutor cu locuri de munca in care munca este la fel si repetitiva, cu o rutina usor de retinut din cauza memorarii acelor informatii inutile si similare. Insa nu putem avea roboti peste tot. Uneori e mai ieftina angajarea cuiva cu minimu pe economie.

  Val PetrVal PetrAcum lună
 • profesorii uitandu-se la videoclip: 👀

  Human ErrorHuman ErrorAcum lună
 • Mai obligatii sa va mai faca vreo 7 portofolii la desen si latina, o sa ii ajute cu siguranta.

  LazyDayzPenguinLazyDayzPenguinAcum lună
 • Sistemul românesc de învățământ nu are 50 de ani , nu mai mințiți lumea ! Generația PROștii nu e chiar atât de veche . Ce încercați să promovați prin campania asta asiduă împotriva sistemului concurențial ? De ce un prost făcut grămadă trebuie să aibă aceleași merite cu unul care învață pe brânci ? Faceți comparație cu sistemul german , dar nu dați numele niciunui olimpic provenit din acel sistem , nu spuneți lumii că ei trebuie să fie menținuți la stadiul de robot , nu spuneți că în cazul unui sistem concurențial Germania ar putea cuceri planeta cu prima ocazie . Nu spuneți că sistemul educațional comunist a produs specialiști , vă e frică ? Sistemul actual nu produce decât șomeri , nu pentru că materiile de studiu ar fi grele ci pentru că nu prea are cine să le predea și nici cine să facă o programă școlară pentru că și cei din minister sunt proști făcuți grămadă , dar au ajuns în funcțiile acelea pe linie de partid . Știți că din sistemul acesta , așa prost cum vreți voi să pară , avem cei mai buni studenți din Marea Britanie ? Poate că știți , dar nu vreți să promovați elitele , voi promovați prostia , pentru rating . Ați fi în stare să deraiați un tren cu pasageri doar ca să aveți un dezastru de prezentat la ora 5 . Huoooooooo ! Criminalilor !

  gigirigipsgigirigipsAcum lună
 • Un caz- O dna de matematica ii spune unui baietel venit din străinătate de ceva vreme, putin timid " nu esti bun de nimic, esti prost, vii la școala ca sa te plimbi" - ce poti sa ceri de la asemenea profesori, mai avem pretentii?

  Mary CosMary CosAcum lună
 • Viitorul...e sumbru...

  Cezar CCezar CAcum lună
 • Tot ce zice in videoclipul asta e adevărat.

  Simon's StuffSimon's StuffAcum lună
 • 16:30 raspunsul este niciuna. se indeparteaza. Ce denota asta? Ca inca avem informatii foarte eronate ce sunt mai departe date elevilor fortati sa invete. Cum sa mai gandesti liber cand ei sunt in proces de transformare, sa devina niste roboti, slugi. Totul pleaca de la invatamant. Iar problema noastra cea mai grava este ca in frunte, acolo sus de tot, se afla cel mai parsiv cuib de hoti din toata Europa. Trebuie curatat copacul, ca sa renasca.

  Shadow of MordorShadow of MordorAcum lună
 • Se atrage atenţia că una din problemele care frustrează copiii în învăţământul românesc traumatizându-i pe viaţă este existenţa concurenţei. Genial, la minutul 13, documentarul ne prezintă un clasament în care sunt comparate ţări fruntaşe din punct de vedere al învăţământului cu România care a picat BAC-ul inovaţiei în învăţământ... Mi se pare drăguţ că însăşi această emisiune porneşte de la premisa că alţii sunt mai buni, noi de ce nu putem ca ei? Ce s-a întâmplat cu ideea "concurează cu tine însuţi?" sau înţeleg că suntem cu toţii victime irecuperabile, nu ne mai facem bine şi primim prezumţia de nevinovăţie? Este adevărat că "toceala" şi accentuarea importanţei cantităţii informaţiei în detrimentul calităţii şi al înţelegerii acesteia sunt minusuri mari ale învăţământului românesc dar de aici până la a prezenta situaţia noastră comparativ cu cea a Europei emancipate asemenea unei metafore de tip iad şi rai mi se pare exagerată... Cred că extremele nu au adus niciodată ceva bun... nici la noi, nici la ei... Cu atât mai mult cu cât în momentul în care faci o comparaţie între două performanţe... mi se pare normal să iei în calcul aspecte pozitive versus aspecte pozitive respectiv aspecte negative versus aspecte negative. Cred că niciodată o comparaţie nu va fi justă dacă se pun faţă în faţă plusurile unei performanţe cu minusurile altei performanţe. Până una alta, cred că putem să visăm în continuare să oftăm că nu avem o ţară ca afară câtă vreme suntem atât de uşor de convins şi de încântat de eficienţa străinilor şi ne pute imediat când se aduce vorba de randamentul românesc... Suntem încă la "România, te iubesc"?

  Victor StoicaVictor StoicaAcum lună
 • 😖

  Eugen BarbuEugen BarbuAcum lună
 • Cred ca vina cea mai mare o au profesorii si invatatorii care nu schimba nimic in comportamentul lor,primii sunt ei care raman cei mai mari ignoranti iar parintii sunt lipsiti de curaj sa se uneasca si sa ia atitune pentru a cere schimbarea sistemului educativ. Acceptam situatia prezenta si ne complacem sa tram in ignoranta si sa lasam prostii si hotii sa faca ce vor din vietile noatre.

  Mariana PinteaMariana PinteaAcum lună
 • in romania e scoala terorii..

  Simona Gabriela IchimSimona Gabriela IchimAcum lună
 • 14:11 Exact!Scurt si la obiect!

  High KitHigh KitAcum lună
 • Am venit sa ma izolez aici dupa ce am luat note de 4,5 si 6 la fizica si chimie (fiind la stiinte sociale) dupa ce profesorii ne-au bagat pe gat aceste materii plus materii ce mie personal nu imi plac (ex. franceza). Si pana la urma ce rost mai are sa invat la aceste materii daca mai mult de 5 ani nu m-au interesat, unde mai e motivatia stiind ca ceilalti colegi (mai buni decat mine in termeni finaciari) sunt mult mai "admirati" de profesori si pusi pe primul loc. Eu nu am nimic cu Romania in sine ca si teritoriu, problema vine din interior, mai exact la bazele acestuia.

  Marian CiocanMarian CiocanAcum lună
 • niste comentarii tampite! de vina este sistemul de dupa revolutie pana in prezent! Romania nu e Norvegia. Romanii nu sunt ca norvegienii!!!!! Educatia trebuie adaptata la fiecare popor si nu facut comparatie cu cu educatia altor popoare! educatia din alte tari nu este corecta! copiii nu pot sa-si dea cu parearea la varsta frageda, iar parintii vor sa-si fereasca proprii copii de greutati ceea ce este total gresit, copiii ajung sa nu aprecieze nimic in viata

  Cristina SusanuCristina SusanuAcum lună
 • mult si prost si pe grupul de mamici o sa mai vezi tot timpul pe careva care propune sai cumpere la invatator/profesor o masina noua ca nare cu ce sasi care alea 15 leptopuri carea lea primit anul trecut !!!

  Alexandru AndreiAlexandru AndreiAcum lună
 • Aproape toti dintre prietenii si colegii romani, abosolventi de scoala romaneasca (ingineri, programatori, mecanici, electricieni, , constructori, instalatori, lucratori comerciali) toti am dat clasa in inginerie, IT, constructii si multe alte domenii in Germania, Japonia, Spania , Marea Britanie si SUA. Cred ca suntem "adaptabili". Putem sa pastram ceea ce avem, nordicii sunt buni si fericiti la ei acasa, dar total inadaptabili in restul lumii. Nu se aplica peste tot modelul nordic!

  coji ioncoji ionAcum lună
 • Educatia incepe acasa.

  Nume FalsNume FalsAcum lună
 • Un lucru care mi-l amintesc eu din liceu : La inceputul fiecarui an scolar trebuia sa ne cumparam manuale ( noi daca inca se mai publicau sau de la cei din ani mai mari ). Daca nu aveai manual la o materie, nu promovai acea materie. Doar la vreo 2 materii imi aduc aminte sa fie folosite acele manuale la ore.

  Mario RobertMario RobertAcum lună
 • Am avut noroc ca in liceu aproximativ 80% din profesori au fost super.

  mataneagramataneagraAcum lună
 • Treaba stă în felul următor. Profesorii în copilărie așa au crescut. Ei la rândul lor au învățat materiile pe care le predă mecanic fără să știe sensul lor practic în viața de zi cu zi. Ministerul învățământului este copilul care a învațat mecanic, și altceva nu știe.

  Costin ShinijikunCostin ShinijikunAcum lună
 • Copiii din Romania nu fac scoala , fac armata.

  Maxim MaximMaxim MaximAcum lună
 • Imi place ca la scoala pe google classroom la mate ne da lectie de 3 pagini A4 inainte de ore si la ore nu ne explica doar facem exercitii adica in loc sa facem 2 ore de mate facem 3 daca scriem iar la meditatii romana intro zi ne_a dat vreo 10-12 pag ca tema normal ne da 7 pag

  Rodean DanielRodean DanielAcum lună
 • Mai bine spus nepregatiti pentru esec.

  A ALA ALAcum lună
 • imi place sa ma automutilez uitandu ma la videouri dinastea

  CosakyCosakyAcum lună
 • Dar de ce nu se face un reportaj care sa analizeze si cum functioneaza sistemul de invatamant din tarile asiatice, in special Japonia, China si Korea de Sud? Nu invatatul pe de rost, temele si timpul dedicat studiului este problema aici! O reforma este necesara insa nu consider ca exemplul unor tari precum Finlanda ar trebui automat implementat si in Romania. Cele doua tari sunt diferite din toate punctele de vedere: politic, economic si social. Ar trebui schimbate multe alte aspecte la aceste nivele si apoi se va putea copia exemplul lor.

  Andreea ArgeseanuAndreea ArgeseanuAcum lună
 • Parerea mea este ca, la cate teme primesc copiii, nu mai au viata sociala, si in plus, degeaba inveti, ca nu poti sa ajungi nu stiu cine stie ce in viata, pentru ca in Romania tot este pe pile, pana la urma tot in strainatate mergem sa facem bani...

  MariusShiAtatMariusShiAtatAcum lună
 • Eu aveam o colega in generala care daca lua 8 ii venea sa vomite...... Si incepea sa o apuce isteriile.. Iar cu toate ca a absolvit 2 facultati si 3 mastere in Romania acum lucreaza ca femeie de servici in aeroportul Otopeni

  Alysa AlyAlysa AlyAcum lună
 • Cum sa iei 6.66 la Bac..... Cred ca daca luam nota 6.66...la Bac dormeam pe pres... In strainatate se face scoala in Romania nuu...

  Alysa AlyAlysa AlyAcum lună
 • Pe mine m-ati pierdut la faza ca educatia nu trebuie sa fie competitiva ... wtf !?

  Goldie MusicGoldie MusicAcum lună
  • poate in teorie suna bine dar in final trebuie sa te uiti la rezultate, compara rezultatele sistemului nostru cu cel finlandez

   Das ItDas ItAcum lună
 • E o prostie sa zici ca competitia nu e buna, doar din pricina competitiei exista firme multinationale, sa zici ca fiecare copil e la fel si sa le dai la toti medalia de aur pentru nimic le face mai mult rau decat bine, demoralizeaza copilul care a incercat mult si il face pe cel care nu a incercat de loc sa piarda simtul de responsabilitate. Sistemul asta face copilul sa se creada special pentru ceva ce nu a facut. In schimb, acest sistem occidental ar trebui mixat cu cel Romanesc bazat pe individ. Iar acest laudat sistem Finlandez le zice copiiilor ca pot alege sex ul care cred ei ca sunt din clasa a 1a, ceva inuman si absolut cretin tinand cont ca te nasti cu un organ de reproducere care e definit de ADN, nu poti schimba asta, si sa le zici asta tocmai unor copii de 6-7 ani e trist si oribil. Chestile astea duc la o rata de suicid si depresie marita intre adolescenti...

  xenordxenordAcum lună
 • 10:20, "Au si meditatii", scuzatii pe ei, parintii ai caror copii se duc involuntar la meditatii....de-a dreptul penibil.

  Nemeși George GabrielNemeși George GabrielAcum lună
  • din pacate trebuie cand orele de curs te invata aproape nimic. aveam o profa de matematica la care nu intelegeai nimic la ore la scoala iar la meditatii in mod miraculos stia sa explice frumos

   Das ItDas ItAcum lună
 • Cand ma gandeeam la anii de scoala sin Romania imi venea sa plang pt ca au fost ani de teroare, pe de alta parte, acum ca am avut ocazia sa invat si in strainatate si am cum sa compar, imi vine si mai rau sa plang pentru pentru ani inositi invatand in Romania.

  Diana GrDiana GrAcum lună
 • De obicei nu comentez pe retelele online .. am 35 de ani si acum lucrez in portfolio management in ‘afara’. Sincer , inca sunt terorizata din scoala.. profesori care ne umileau in generala de pe vechiul sistem communist , invatat pe derost si fara logica citate si eseuri.. ma intrebam de ce nu am curaj sa vorbesc in sedinte si in fata clietilor.. am avut nevoie de terapie sa descopar ça totul vine din copilarie si traume la scoala .., foarte dezamagitor, nu m-as intoarce sa lucrez in Romania nici in camasa de forta. Mai dureros e sa vad ça dupa toti anii astia sistemul de invatamant e mai perimat ça oricand ...si ce mai penibil e ça din scoala ni se spune ça romanii sunt mai inteligenti si cei mai grozavi ... pana vezi realitatea lucrand cu multe nationalitati.. in realitate avem multe sechele si trebuie sa muncim mult sa recuperam ce n-am primit in scoala ...

  tm tmtm tmAcum lună
 • De 30 de ani stam in acelasi sistem de invatamant generatie dupa generatie fara ca ceva sa se schimbe!

  PitestiBikeTrafficPitestiBikeTrafficAcum lună
 • adevaru-i ca 90% din ce am facut in scoala nu mi-a folosit niciodata in viata...am ales cariera de inginer...la ce mi-a folosit muzica, desenul, si cine a futut miorita si a omorat ciobanul? o porcarie mai mare ca si sitemul de invatamant romanesc nu exista pe planeta asta

  Sergiu sergiutSergiu sergiutAcum lună
 • Dupa 12 ani irositi in scoala romaneasca,m-am ales cu urmatoarele: -frustrari -dezamagire -ura -nu am gasit nicio pasiune sau domeniu care sa-mi placa si sa profesez in acel domeniu -nu mai am dorinta de a face realizari mari cum ar fi intemeierea unei familii, daca am casa si persoana iubita langa mine e deajuns. -data fiind situatia in care sunt, singura mea cale de scapare este sa intru in armata. Cu toate astea, multumesc scolii romanesti ca mi-a dat sa memorez mii de pagini de comentarii, mii de formule matematice, zeci sute de elemente chimice, ce este mitocondria si cam atat. Sa nu uitam ca "Scoala te pregateste pentru viata"

  Alexe PaulAlexe PaulAcum lună
  • Sunt in aceeasi situatie.

   TataruTataruAcum lună
 • Luati modelul din vest si veti ajunge sa platiti bani grei pentru educatie. Veti plange dupa educatia gratuita din Romania. Cine vrea sa invete va invata, cine nu..lumea are nevoie si de prosti.

  Live fast. Tavel the world. Die young.Live fast. Tavel the world. Die young.Acum lună
 • Not school is problem but only the too fast charging method to interpreted our new technically World.Surpasse the Human normal mental capabilty.Sock of the Near future

  Arjuna DelhyArjuna DelhyAcum lună
 • La exact 15:00 se vede adresa copilului. Frumos reportaj dar fiti mai atenti si la lucrurile marunte... Acolo trebuie blurat!

  Oana LihaciuOana LihaciuAcum lună
 • Sistemul de invatamant e de cacat si la pamant inca de mult, dupa mine totul a pus punct cand in 6 luni de vacanta nu au fost in stare sa vina cu solutii concrete si acum toate scolile din Romania sunt pe ce stiu eu ce platforme dubioase cumparate de la companii dubioase doar pentru ca directorul nu are un buget calumea. In Romania esti in invatat doar sa memorezi dupa cuvintele profesorilor, nu sa iti creezi tu o opinie, o solutie in cap, profesorii sunt inca dupa mentalitatea folosita pe vremea lui Ceausescu, si inca EI cred ca aceasta metoda e chiar potrivita. Pai si sa mai ai motivatie frate-miu cand auzi peste 50 la suta din profesori se gandesc ca materia lor predata din caiet. Venind vorba despre metoda de predat, ne dicteaza dintr-un manual, si ala vechi de 30 de ani, teorie peste teorie pe care si daca o inveti, o uiti maxim intr-o luna, pierzi ore la teme si invatat din caiet aproape 10 sau chiar mai multe pagini pentru un raspuns de... 25 de minute? Si de acolo daca ratezi un detaliu, iti da 9-8 in scarba. Sunt multe gauri in invatamantul romanesc, gauri ce nu ar fii trebuit sa fie astupate acum 20 de ani, dupa ce au venit ''democratii'' la putere. Au adus ''reforme'', reforme my ass. Am invatat engleza doar online, jocuri, diferite forum-uri, engleza o inveti calumea POATE in liceu, poate. Doar facultatea pare decenta in Romania sa fiu sincer. Profesorii se asteapta sa scoata absolventi pe banda cand ei cred ca Ceausescu a fost cea mai buna alegere. Trebuie schimbat tot, din cap pana in picioare, de la programa pana la profesori ce sunt relicve si ar trebuii sa intre la pensie, sunt foarte dar foarte putini profesori sunt de treaba sau macar INCEARCA sa adopte o metoda de a-si preda materia intr-o metoda in care elevii sa fie interesati si captivati. Materiile inutile de care nu o sa ma ajute in veci, desenul (nu am talent la desen si nici nu ma intereseaza) educatie tehnologica (stai pe scaun si transcrii de pe tabla, daca ai tabla in laborator). Inca un singur lucru mai mentionez, motivatia elevilor a disparut mai mult, si nu din pricina parintilor sau a eleviilor in sine, nu in toate cazurile, scoala e de vina pentru demotivatia lenta si stresanta a copiilor, si dupa va mirati ca exista ''pofte'' si ''mofturi'' precum fumatul, chiulitul. Pe scurt si la subiect, e o gluma, simplu, o gluma simpla si de prost gust pe care Romania o mentine de 2 decenii.

  Vali .SVali .SAcum lună
 • Totul se va rezolva când vor murii profeorii comuniști și conducătorii acestora. Trebuie sa scăpăm odată de gândirea care ne-a tras in jos decenii la rând. Suntem o țara care a fost saraca și incuiata (majoritatea). Comunismul a eradicat geniile României. Ajungeam departe dacă nu era Ceaușescu. Din ce in ce mai des văd profesori tineri care dau randament mult mai bun și părinți ce preiau metode din străinătate când vine vorba de educația copilului. Suntem pe maini bune, dar trebuie sa lăsam timpul sa curgă și sa dispara toți cei care sunt absorbiți de traiul de azi pe mâine, care, uneori din cauza situației materiale, nu aspira la mai mult. Văd doar “țuica și femeile”. Tehnologia o sa le schimbe pe toate l. Cu greu, dar o sa avansam și o sa ne descuiem într-un final, in mare parte.

  Mihai PopaMihai PopaAcum lună
 • Am terminat liceul in 2018 am zis ca "hai ca la facultate va fi diferit" dupa un an m-am lasat, am gasit ce era si la liceu: profesori sictiriti si plictisiti care te iau la misto, acelasi stil de invatare de tip "ia citeste de aici si invata", multe teme ca si la liceu, stres, m-am saturat dupa 12 ani nu mai puteam inca 4. Scoala din Romania este o gluma proasta mai bine faci o postliceala iti cauti un job dupa, mai cunosti niste oameni iti mai faci cateva relatii si pleci din tara si acolo faci facultatea. E o diferenta de la cer pana la pamant, sistemul asta de la noi nu te pregateste pentru viata reala nu le pasa de ce faci tu dupa, profesorii vin ca sa nu stea acasa si sa faca un ban si atat. Sper mult sa se schimbe lucrurile in bine, poate dupa 20 de ani incepem sa ne dam si noi dupa astia vestici pana atunci imi pare rau de tinerii care trebuie sa invete in stilul asta comunist.

  Green SkuLLGreen SkuLLAcum lună
 • Invatamantul romanesc necesita reforme serioase. Finlanda se descurca foarte bine. De ce? Pentru ca : PLATO

  Gideon Higher SelfGideon Higher SelfAcum lună
 • Câți din politicienii, patronii, etc. români credeți că vor o viață fără griji pentru toți ceilalți români, etc.?

  Adevărul DețInAdevărul DețInAcum lună
 • Profesoara mea de informatica știe sa își predea lecti face powerpointuri cu lecția pd care ni le prezintă și nu ne da teme iar în clasa doar ridicam mana iar ea vine la noi și ne ajuta dacă nu știm sa facem ceva poți sa alegi dacă vrei sa ieși la tabla sau nu. Avem multe proiecte interesante pe care le facem în grupe de 4-5 copii (o data trebuia sa construim un calculator ) Ora ei este foarte frumoasa (clasa 6 ) iar toți ne am hotărât sa mergem pe profil mate info deoarece ia ne va fi profesoara și de mate și de informatica 🥰😍🤩

  Brs brsBrs brsAcum lună
 • Problema nr. 1 în România nu sunt elevii sau organizarea clasei, ci profesorii fără vocație. Lucrez de cv vreme in educație și am predat în mediul rural, în urban la licee de top și la scoli private. Mulți profesori doxa de carte, dar fără talent de-a preda. Profesia aceasta se bazează pe vocație, pe chemare. Inspectoratul îți testează cunoștințele dar nu vocația. Mulți profesori bătrâni și tineri îi plictisesc pe copii. Dacă pedagogia ar deveni mai serioasă iar masterul didactic obligatoriu poate calitatea învățământului s-ar îmbunătăți.

  Beni PalincasBeni PalincasAcum lună
 • E simplu Tara vrea ca noi sa fim prosti

  Fomici IulianFomici IulianAcum lună
 • Învățământul superior e promovat prea tare, nu toți își doresc sa continue încă 4 ani după. 12 ani de școală, mentalitatea din licee și scoli gimnaziale trebuie schimbata, toți vor ca elevii lor sa ajungă la o universitate mare însă nu vad ca exista și alternative aproape la fel de bine plătite și poate făcute cu plăcere. Vad prea mulți colegi la facultate împinși de la spate de părinți și profesori sa ajungă la facultate și acum regreta deoarece ei voiau sa devina altceva însă li s a întipărit în minte ca trebuie neapărat sa ai o facultate fiindcă doar nu ești mai prost decât fiul vecinului sau decât un elev din alt liceu care trimite 90% din absolvenți la universități, nu? Am avut norocul de a avea profesori care din gimnaziala ne-au zis atât noua cat si părinților noștri ca nu e neapărat sa urmam un liceu de top din oraș și ca exista alternative, mai bine decât sa te trezești cu facultatea făcută și sa nu lucrezi în domeniu, sa pierzi ani de zile pe care ii puteai folosi pentru a te specializa într-un domeniu pe care chiar doreai să-l urmezi.

  DanielDanielAcum lună
 • ar trebui sa inteleaga personajele din punct de vedere psihologic, ei invata niste concepte pe de rost , pe care ei nu le inteleg

  laura troilaura troiAcum lună
 • in asia caligrafie e foarte importanta, s-a demosntrat psihologic ca e importanta caligrafia , si beneficiile sunt la fel ca cele obtinute prin meditatie

  laura troilaura troiAcum lună
 • N-am nevoie de școală, eu am atitudinea omului de succes!

  Gabriel PopaGabriel PopaAcum lună
  • Sunt sigur!😆

   High KitHigh KitAcum lună
 • Ma uit la aceste comentarii și îmi dau seama cât de ușor vă prostește o emisiune. Mergeți în Finlanda sau în Germania și vedeți tinerii de acolo. La 12 ani au 3 culori în cap, 5 cerceii în bot și în gura, plini de tatuaje și fără niciun viitor. Dacă se iau părinții de acești copii sunt trași la răspundere. Sunt precum niște zombi și nu vad decât bautură și cluburi. Totul li se cuvine și nimeni nu are voie să se ia de ei. Când se supăra unul din acești copii se duce și își cumpără o arma și face ce vrea. Că vorba aia ei au educație. Voi ăștia care nu a-ți fost în aceste țări nu aveți de unde sa știți însă cei care au fost dacă aprobă asa ceva înseamnă că sunt retardați mintali. Întrebați pe cei care sunt în aceste tari cum sunt tinerii acolo și ce fac noaptea. Cat beau, cât se droghează.... Etc. Ferească Dumnezeu sa ajungem ca ei și de proști care comentează dar habar nu au.

  shaulyn shaulynshaulyn shaulynAcum lună
 • Reportajul e zguduitor de real si la subiect. Sper sa-l vada cine trebuie ! Bravo!

  Nimeni DrumNimeni DrumAcum lună
 • Romania te iubesc dar raman in alta tara !

  Nimeni DrumNimeni DrumAcum lună
 • De mai tineti mult scolile inchise, o sa fie vai de noi!

  Eduard VoicaEduard VoicaAcum lună
 • Nu te invata cum sa iti menajezi finantele, cum sa investesti, cum sa supravietuesti intr-o lume capitalista, te pregateste pentru munca de jos, sa nu mai zis ca in unele cazuri esti incurajat sa renunti la scoala, lucru pe care l-am experimentat chiar eu, aveam profesori care efectiv ne sugerau sa ne lasam de scoala, ca si asa tot la munca pe santier o sa ajungem. E clar ca sistemul nostru educational e la pamant, praf de stele verzi.

  ArnyArnyAcum 2 luni
 • Nu va mai amagiti fratilor, la noi banii nu se fac cu scoala se fac cu spagii, pile, cunostine prin politica etc. O sa ramaneti tot asa de saraci si cu si fara liceu si la fel de prostii si cu si fara facultate. E plin Mcdonald-ul de oamenii cu cate 3-4 facultatii, majoritate merg la facultate ca sa plece de acasa sa o mai labareasca 2-3-4 ani pe banii parintilor, ca aia de sunt din famili sarace rar ii vezi prin scoala in general daramite prin facultatii. Dupa fie raman pe aici la munca de jos fie pleaca in straintate.

  ArnyArnyAcum 2 luni
 • Guvernu are nevoie de prosti ca sa fie cat se poate de usor influentabili, cine santem noi sa ne opunem? *nu am loc de cat vreau sa injur*

  2Kirass2KirassAcum 2 luni
 • Trist

  David C.David C.Acum 2 luni
 • Profesorul de istorie mi-a reprosat, " Baiete nu ai ce sa cauti la bac ca ma faci de ras" 6 ani mai tarziu, si cu bac luat si cu facultate terminata si salariu cu mult peste mediu, nu reusesc sa dau de el sa ii rad in nas. Sper ca in momentul cand o sa am copii, sistemul de invatamant sa se schimbe.

  xClausxClausAcum 2 luni
  • SCUZA-MA CA TE INTREB, CE AI AJUNS?

   vlad romanvlad romanAcum lună
 • Eu cred ca avem niște profesori destul de pregatiti profesional, , desigur ma refer la nivelul general, ceea ce e stricat, este sistemul de învățământ și mai ales manualele după care trebuie sa învețe copiii. Datorita conjuncturii am fost la multe scoli, și am întâlnit mulți profesori capabili, structura pe care se clădește învățământul romanesc trebuie schimbata.

  Anca TodaAnca TodaAcum 2 luni
 • Jumatate din ei pica, pai sincer a cui e problema ca nu sunt capabili daca nu a lor, cu un minim de efort adica 1-2 saptamani inainte de pregatire ar trebui sa ia nota 5 cel putin, asta daca s-au dezvoltat pana in anul bacalaureatului suficient pentru a intelege notiunile ce vor pica la examen. Din grupul meu de cunostinte majoritatea au luat nota 10 la cel putin o materie in ultimii ani, cum de se poate la unii si la altii nu? Sistemul de invatamant probabil este defectuos probabil, dar daca nu iti dai interesul si nu inveti din proprie initiativa este si mai defectuos, iar tarile nordice scot un alt prototip de om la finalul studiilor si aici ma refer la un om cu notiuni morale si etice care la noi nu se pune problema sa le acoperim doar daca strapungem sistemul de invatamant si suntem deasupra lui prin excelenta.

  Secula DorianSecula DorianAcum 2 luni
 • I went to school in Romania until i was about 12 because i moved from there around that age. I never understood why the curriculum was so overwhelming. Can someone explain ?

  ShreDoteXShreDoteXAcum 2 luni
 • Omg suntem pe locul 45

  Andreea ChelaruAndreea ChelaruAcum 2 luni
 • Am terminat 12 clase am o diploma confectioner pelarie textila in bacau nu exista aceasta meserie . 5 ani am cautat te munca am reusit la abatorul de pasari si intro confectie ma tinut Aproape 2 luni dupa care ma trimitea acasa fara motive . Concluzia e scoala multa ani perduti si dupaia stam in somaje sau facem cursuri pentru re profilare in alte domeni de munca . Copii parasesc scolile o data ce realizeaza ca stie sa citesca si sa socoteasca in rest scoala vieti.

  Andreea ChelaruAndreea ChelaruAcum 2 luni
 • DOAMNE CE TRIST !!!!! MULTUMIM PENTRU ASA REUSITE EMISIUNI !!!!!!

  Katharina F.Katharina F.Acum 2 luni
 • Chebab cu cirnat fisuri

  Ерлицк МистерЕрлицк МистерAcum 2 luni
 • Nu-mi vine sa cred cat de needucati sunt unii profesori.

  FilofofulFilofofulAcum 2 luni
 • Mă gândesc melancolic la începutul anilor ‘90: dascăli fără tabletă și prost îmbrăcați ne deschideau ochii minții spre tainele matematicii, legile fizicii sau dilemele istoriei. Eram fericiți. Stiloul, caietul și cartea reprezentau plugul, ogorul și căruța elevului ambițios, însetat de învățătură. Omul educat n-avea o minte distrată, ci o inteligență concentrată, capabilă de atenție prelungită. De acord cu Mihai Neamtu, cel care ne-a impartasit aceste ganduri.

  Eugen SumindanEugen SumindanAcum 2 luni
 • O adevarata ciorba de manipulare! Nimic concret.

  Deinteres RODeinteres ROAcum 2 luni
  • @Deinteres RO manipulare e în capul tău... .tot ceea ce este prezentat în acest clip este perfect adevărat. Sistemul de învățământ din România este la pământ.

   Maternitatea PolizuMaternitatea PolizuAcum 2 luni
  • @Maternitatea Polizu probabil am sesizat manipularea acestui clip.... Hai sa nu mai facem gargară aiurea!

   Deinteres RODeinteres ROAcum 2 luni
  • Probabil nu ai capacitatea de a înțelege, d-asta ți se pare "nimic concret"....

   Maternitatea PolizuMaternitatea PolizuAcum 2 luni
 • Reportaj CAPCANA - Ginditi ce Generatie iese din Momeala asta?! Nu fiti prosti cu totul!

  Atlas ShruggedAtlas ShruggedAcum 2 luni
 • Propaganda! Propaganda! Propaganda! de prima clasa. Sant de 12 ani de zile în UK iar generațiile tinere de aici sant in cea mai mare parte retardați cu diploma, asta este ceea ce acești oameni ridica în slavi, un astfel de sistem. Am lucrat de-a lungul timpului cu foarte mulți adolescenți și tineri și marea majoritate asa șanț. Este normal, nu li se dezvolta creierul, putea de a gândi, memoria nimic pt ca la școală nu fac mare lucru:nu au teme, iar pe alea pe care le au, e o joaca de copii, nu memorează nimic, nu fac aproape nici un effort intelectual sa învețe ceva. Cum va imaginați ca un țăran din România vine de la coada vacii și nu știe limba, dar totuși găsește un job în UK. Nu numai romani, dar și mulți alți străini. Britanicii, mulți, nici nu vor și nici nu sant capabili sa aibă un job, și ma refer în special la generațiile tinere. Dar probabil ca asta se vrea pentru generațiile viitoare. Este exact ca la gym, dacă nu-ți lucrezi mușchii, nu o sa ai asa ceva. La fel și cu creierul. Se vor oameni sa nu fie capabili sa gândească, sa aibă capacitate de concentrare, doar sa asculte și sa facă.

  Stefan NistorStefan NistorAcum 2 luni
  • Corect! Documentarul acesta de pe Pro TV manipulează încurajând prostia, neînvatarea, nemunca. Pentru orice faci în viața trebuie sa depui efort, astfel rezultatele obținute devin motivante pentru muncă. A crede că doar distrandu-te și nedepunand efort îți poți cultiva inteligenta, mintea, este o gravă eroare.

   alafrancescaalafrancescaAcum 2 luni
  • Subscriu.

   Emilia IonEmilia IonAcum 2 luni
 • 8 ani de la reportajul asta si nimic nu s-a schimbat

  Vlad NitaVlad NitaAcum 2 luni
 • Nu profesorii (nu toti) sunt de vina, structura materiei este...

  Johnny's hereJohnny's hereAcum 2 luni
 • Sistemul de învățământ românesc este unul de sorginte sovietică comunistă O Mărie care și-a schimbat doar pălăria..

  Aurel OnofreiAurel OnofreiAcum 2 luni
 • Respect pentru material !!!

  State SilviuState SilviuAcum 2 luni
 • Profesorii romani sunt cei mai comunisti, inca dau nota 2 daca razi

  morfeomorfeoAcum 2 luni
 • Doamna de la 6:10 ar trebui sa vizioneze si ea rezultatele sistemului ei. Si asta se vede in cat de greu se exprima.

  Ciprian PopaCiprian PopaAcum 2 luni
 • Școala românească e distrusă intenționat. Politicienii nu vor ca tinerii să gândească cu propriul cap, pentru că ar fi mai greu de maipulat.

  viorica pokeviorica pokeAcum 2 luni
 • Învățământul bazat be concurență. Mare dreptate. Am fost destul de buna la școala și acum, la facultate, am rămas cu sechele din școala. La unele materii sunt destul de slabă și încă nu imi pot scoate din cap ca nu ar trebui să mai fie o concurență intre mine și ei. Și așa ideea mă demoralizează și mai tare. Multumesc, școală.

  Alexandra V.Alexandra V.Acum 2 luni
 • Mi ar fi placut mult sa mi cresc piticii in Romania, acasa, pe ulitele unde am crescut si eu. Dar cand imi aduc prin ce am trecut eu la scoala, cu tot ce se intampla, cu stress cu favorizari cu nepasare, imi vine sa fug si mai departe.

  Elise GElise GAcum 2 luni
 • Copii in România nu au voie sa isi spuna părerea, cum sa se dezvolte copii?Sunt in Germania si nici nu imi trece prin gand sa imi aduc vreodata copilul in România la școală 😒Puteti sa va abonați gratis la canalul meu⬇️roworld.info/local/ugZoDNu2Y0KdsBbsifV49Q

  Andreea ChiriacAndreea ChiriacAcum 2 luni
 • Ce m-a ajuta pana acum in viata din ce am invatat in scoala a fost sa citesc, sa scriu, putina matematica, putina engleza si atat.

  Irina GoleanuIrina GoleanuAcum 2 luni
 • Documentarul asta a fost publicat in 2013... Nimic nou pana in 2020, am sa revin peste 7 ani (poate poate se schimba ceva).

  Gabriel PetrisorGabriel PetrisorAcum 2 luni
 • elevii invata ca sa treaca nu ca sa invete

  WrengerレンジャーWrengerレンジャーAcum 2 luni
 • de unde vreti educatie daca guvernul si ministerul sunt impotriva copiilor romania este cu 100 de anii i.Hr, fata de alte tarii

  xSeNonxSeNonAcum 2 luni
 • Trebuie sa facem Invatamant de Calitate si asta nu insemna Mult si Prost si Note.Calificativele trebuie sa fie private elevu trebuie sa fie in concurenta cu el.Avem toate resursele sa Schimbam trebuie Vointa Sitemului sa Restructureze si sa schimbe Programa scolara depasita .Mult si prost face greu pentru evelvi si cadrele didactice Trebuie sa se ocuoe de Hartogarie Birocratie de ce trebuie sa se vada Munca Prin Hartii si Diplome

  Ciprianツ GabrielCiprianツ GabrielAcum 2 luni
 • Trebuie schimbata Programa scolara si Mentalitatea. Creativitatea si Evolutia personala tre uie promovata 1 limba straina din gradinita pana in clasa 12

  Ciprianツ GabrielCiprianツ GabrielAcum 2 luni
 • Problema aia de clasa a doua zici ca-i dintr-un film horror.

  mrsun9775mrsun9775Acum 2 luni
 • Prietena mea are fetita la scoala in Finlanda. La ora de matematica copiii au fost scosi afara sa caute insecte si sa numere cate au vazut...asta inseamna sa fi creativ.

  Andreea ShawAndreea ShawAcum 2 luni
 • Ora de sport e o umilință pentru mine, profesorul efectiv mă face să-mi urăsc viața

  Un CanalUn CanalAcum 2 luni
ROworld